Ugrás a fő tartalomra

Jó évjárat

Erős jelleme átizzik a palackon. Olyan, mint a legelőkelőbb nő. Nem kell egy szót sem szólnia, hogy észrevegyék, mégis mindenki vágyakozik rá. Kifinomult, letisztult. Kecses formái felejthetetlenek. Ahogy elnézegetjük, kedvünk támad hozzáérni. Teste kissé hűvös, kezünk melegétől bepárásodik. 
Az ujjainkkal már finoman tapintjuk őt, de jön a késztetés: többet szeretnénk. 
Rögvest a szánkhoz érintenénk, de egy ilyen teremtést nem lehet csak úgy a magunkévá tenni. Tisztelettel kell közelíteni felé. Megadással. 
Ahhoz, hogy őt megkapjuk, először magunkat kell komolyan vennünk. Egy ilyen nő méterekről kiszúrja a gyenge jellemet. Kiszagolja a gyávaságot. Látja a félelmet. Egy ilyen nőt csak határozott magabiztosság és önzetlen megadás elegyében illatozva illendő megszólítani. Éreznie kell, hogy nem csak le akarjuk nyelni. 

Először is megszabadítjuk a korlátaitól. Megmutatjuk neki az utat, majd tisztelettel várunk amíg megszokja új környezetét. Közben mélyreható pillantásokkal pásztázzuk őt. Díjazzuk a kitárulkozást, az ártatlanságát. Hagyjuk, hogy saját gyönyörűsége bűvölje el őt, ami a szemünkből tükröződik vissza az övébe. 
Mikor kellően kinyújtózott, elkezdhetünk közeledni felé. Csodáljuk meg bőre selymét, elemezzük lelkének illatát, mely láthatatlanul tör a felszínre. Szívjuk magunkba őt. Anélkül, hogy tényleg érintkeznénk vele. 
Egy pillanatra úgy érezhetjük elcsíptük. Ez az a pillanat, amikor le kell lassítanunk és látszólag tenni egy lépést hátrafelé. Érthető, hogy szinte eltitkolhatatlan áhítozás van bennünk, de ha magunkénak akarjuk őt, most kell résen lennünk. 
Ha minden jól alakul, rövidesen rajta a sor. A lassú lépések kellően felcsigázták őt, így minél hamarabb meg akar szerezni minket. 
Ő már nem akar várni. Meg akarja mutatni ki is ő valójában. 

Már ő akar megkóstolni minket. 

Nedves korttyá akar válni a szánkban. 
Szét akar terülni a nyelvünkön. 
Keveredni akar a nyálunkkal. 
A részünkké akar válni. 
Egységgé. 
Vérré. 

Mikor végre a szánkhoz emeljük és belekortyolunk illatozó szépségébe,
a szemhéjunk nem bírja el a gyönyör terhét és egyszersmind becsukódik. 



Másodpercre pontosan mindketten ugyanabban az élményben részesülünk, ami különlegessé teszi a pillanatot.

Összeforrni valakivel olyan dolog, amit mesterségesen nem lehet létrehozni. Türelem, megbecsülés vezet a beteljesedéshez. 
Az egymáshoz simulás művészetében nagyot alkotni elismerés, semmiképp sem szégyen.
Vegyük végre tudomásul, hogy a szerelemnek és a borfogyasztásnak is van kultúrája.

Minden valódi bor és minden igazi nő megérdemli, hogy önmagáért szeressék és tiszteljék. 
Nemes egyszerűséggel -  kóla és smink nélkül.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

emlék-párologtató

Elpárolgó füstös memória A fejek fölül hol a glória?  Négy fal közé zárva gomolygó Ködben várakoznak a toporgók Szabadság érzéssel választottak börtönt Táblázott kiút? Innen nincs exit rögtön Lassú világban fanyar ízű az elmúló idő  Szahara szájú szeretők - igazából kik ők? Csinos arcok, formás testek: a fiatalság bonyolult és merengő Lázadás és káosz: szemfehérjék izzó mosolyában senyvedő  Hazug oxigén - fénytelen torkokból fújt mesék illannak el  Egyszerű bájukkal a lét elviselhetetlenségét tompítják el Átlátszatlan, bemattult poharak szélére száradt érzést sikálók Tükör mélyére mászó, magukra visszanézők: hamisból kiszállók Elharapott ínyrózsaszín ígéretek: remény illatú fogadalmak Múló zsibbadás után fül-zúgnak a megváltó forradalmak

csőlátás

zöld szemek alján feneketlen kút, nem áll víz ott túlcsorduló érzéseket kivezető örök-forrást sírok törékeny újságpapír - betűk, kontextus - átlátom az instant messzelátót nyirkos tenyérrel formázom fókuszban a szégyenlős táj, ősz-színekkel takarózik a horizontot kémlelem, miközben a kétely vakarózik vad és szelíd szikrákat szórnak az illékony képzetek szűk távcső keresztmetszetében szorítom a két kezed félek éles könnyeket szül a gondolat, ha torkomon akad döntök: hallhatóvá gyúrom még ha viszonzatlan is marad elárulom félszegen: kettőnket látom egy poszterszerű helyen vakít a szerelem, melengető fények kápráznak a szemüvegen

aki éjjel..

a műanyag pohár el dobható, nem kérdé s használttá a tiszta is könnyen rontható felszínes helyről inni  üdítő érzés vibráló városi lelket összeroppantó sok hiábavaló pohártöltögetés után valódit keresel és ez igazi áldás remegő kézzel festettet kutatsz bután  felhajtod a korai piacot: Ő vár rád   marasztalni akarónak igazi melós szépség idő míg száj és perem egymásra talál   porcelán csészében kortyolható mélység sűrűjében teafű, abból oldódik a halál  Hitka Viktória - Porcelán csésze