Ugrás a fő tartalomra

Lom hullás


Jön a tél, erősödik a nyomás, egyre jobban fáj a vállam és ez még csak a kezdet. Mindennapi terheinket itt cipeljük, de jó esetben le is tesszük, mikor hazaérünk innen-onnan-amonnan. 
De mi van amikor halkan szuszogunk, agyunk is lejjebb tekeri a hangerőt, szívünk sem zakatol már olyan hangosan, transzba vagy ágyba esünk?
Ilyenkor leltározunk.
Éjjel az ezer feldolgozatlanul maradt kínunk hatalmasra duzzadt kullancsként igyekszik velünk együtt pihenni, de élősködőnk életszínvonala már jelentősen a határérték alatt van, a napi betevő, olyan, mint a mézesmadzag:
reggel a gazdatest által beszívott korai napfény
több se kell, hopp egy pillanat alatt be is szürcsöli a hirtelen jött segélyadományt. Hangulatunk ismét stagnál. Kétségbeesetten őrlődünk a hétköznapiság és rutin malmában.
De mi van ha többé már az oly gyakran csuklásra kényszerített, végtelenül elfoglalt, IDŐ sem hozza meg a kívánt gyógyírt? A 'sérülés' elveszti legfontosabb tulajdonságát, a mulandóságot és többé nem mi döntjük el melyik tüskét meddig cipeljük.
Szúrt eleget? Ki kaparjuk! Addig piszkáljuk míg fel nem feslik a bőrünk, ki nem serken a vérünk, míg útjára nem engedjük a frányát.. 

A gondjaink, mint húsunkba nőtt bogáncsok ragaszkodnak majd hozzánk, mégis mit kezdhetnénk olyan tépőzárral ami csak zár, de vissza már nem nyithatjuk? Mert igenis van olyan bánat amit hordanunk kell egy darabig, de nem lenne-e jó ha csak éppen addig kéne, amíg úgy érezzük?! És ha már inkább megválnánk tőle, akkor elengedhetnénk, vagy csak egyszerűen, tudni vélnénk, hogy megtehetnénk. 
Most azokhoz, szólok akiknek van olyan terhük, amit már nagyon régóta cipelnek. 
Vessünk számot végre valahára és leltározzunk most együtt éjszaka.
A szív, az agy, a lélek. Összhangban jobban megy majd, higgyétek el.
Mielőtt bármilyen döntésre is jutnátok, azt tudnotok kell, hogy néha elengedhetetlen szortírozni, hiszen nem halmozhatunk fel minden emléket, bűnt, bánatot.
A sebeket hagyni kell összeforrni és ha a folyamat nem indul be magától, akkor nem szégyen sem segítséget kérni, sem adni.

 Én majdnem lemaradtam az őszi lomtalanításról, 
de szerintem ha sietek még éppen, hogy elfújja a szél.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

emlék-párologtató

Elpárolgó füstös memória A fejek fölül hol a glória?  Négy fal közé zárva gomolygó Ködben várakoznak a toporgók Szabadság érzéssel választottak börtönt Táblázott kiút? Innen nincs exit rögtön Lassú világban fanyar ízű az elmúló idő  Szahara szájú szeretők - igazából kik ők? Csinos arcok, formás testek: a fiatalság bonyolult és merengő Lázadás és káosz: szemfehérjék izzó mosolyában senyvedő  Hazug oxigén - fénytelen torkokból fújt mesék illannak el  Egyszerű bájukkal a lét elviselhetetlenségét tompítják el Átlátszatlan, bemattult poharak szélére száradt érzést sikálók Tükör mélyére mászó, magukra visszanézők: hamisból kiszállók Elharapott ínyrózsaszín ígéretek: remény illatú fogadalmak Múló zsibbadás után fül-zúgnak a megváltó forradalmak

csőlátás

zöld szemek alján feneketlen kút, nem áll víz ott túlcsorduló érzéseket kivezető örök-forrást sírok törékeny újságpapír - betűk, kontextus - átlátom az instant messzelátót nyirkos tenyérrel formázom fókuszban a szégyenlős táj, ősz-színekkel takarózik a horizontot kémlelem, miközben a kétely vakarózik vad és szelíd szikrákat szórnak az illékony képzetek szűk távcső keresztmetszetében szorítom a két kezed félek éles könnyeket szül a gondolat, ha torkomon akad döntök: hallhatóvá gyúrom még ha viszonzatlan is marad elárulom félszegen: kettőnket látom egy poszterszerű helyen vakít a szerelem, melengető fények kápráznak a szemüvegen

aki éjjel..

a műanyag pohár el dobható, nem kérdé s használttá a tiszta is könnyen rontható felszínes helyről inni  üdítő érzés vibráló városi lelket összeroppantó sok hiábavaló pohártöltögetés után valódit keresel és ez igazi áldás remegő kézzel festettet kutatsz bután  felhajtod a korai piacot: Ő vár rád   marasztalni akarónak igazi melós szépség idő míg száj és perem egymásra talál   porcelán csészében kortyolható mélység sűrűjében teafű, abból oldódik a halál  Hitka Viktória - Porcelán csésze