Ugrás a fő tartalomra

Om Shanti, Shanti, Shanti Om Shanti, Shanti, Shanti


 Elhanyagolt termékenységemet kutatom. Egy ideje megfosztottam tőle saját magam. A régen úgy szeretett életem valamiféle sablonba kényszerült. Számomra nem volt megfelelő díszdoboz, így hát kiterjesztésem, minőségem alakult a kívántra, a többség által elvárthoz hasonlóra. Rejtett igényeimről, eltemetett vágyaimról nem vettem tudomást és megdupláztam az abba vetett hitemet, hogy minden rendben van így. Folytattam tehát az idomulást, a beilleszkedést, a tolatást a szűkebbnél szűkebb helyekre. Szegényes sóvárgásba taszítottam magamat és a hétköznapok hétvégére magasztalásában találtam menedéket több, mint egy szemeszterre.
  Télen, az ember csak pislog, hogy mi is a helyzet. Hiszen, a nyár egy szempillantásra elmúlik, az ősz mindig azzal telik el, hogy meggyőződést gyúrjunk az örök kételkedésből, ami aranyvasárnap környékén magfúziót indít el agyunkban és hidrogénbombaként pusztít el mindent, amit próbáltunk felépíteni. Hosszas és hasztalan munkánk eredményét, még a nyugdíjazott InDIANA Jones sem lenne képes felkutatni és megfoghatóvá tenni.
  Azt hittem sokáig, hogy nem létezik annál primitívebb kérdés-válasz kettős, mint a "na és mi a kedvenc évszakod?". De rájöttem, van új a nap alatt. A tavasz az. 
A tavasz mindörökké a legönzőbb és legönzetlenebb évszak.   Kielégülést számára egyedül a dicsőséges beteljesedés ad. A szépséget önnönmagában látja. Élvezi a káoszból lassan kihátrálni vágyó emberek arcán megvilágítani a kezdetleges mosoly görbéit. Kihasználja a levegőt, az élőlényeket, az életet. Mindenkit függővé tesz. Mindezt úgy, hogy nem ad semmivel sem többet, csak amennyit kap. Lényének minden földi jó az alapja: a kölcsönösség. Az emberek csodálatát, a tisztaság, az új életre adott remény váltja ki. Feltöltődést és hitet ad a kiolvadásra váró szívnek, a kifakult, börtönéből szabaduló bőr fellélegezhet, a hajunkkal hónapok óta először kacérkodó tavaszi szellőnek legszívesebben a nyakába akasztanánk hálánkat, hogy vigye azt szerteszét a világban.
  Boldogság költözne belénk, ha már átélhetnénk a tavasz erejét. Amit, ő adna ennek a meggyötört testnek; ennek a kifacsart, beszürkült léleknek és ennek a palackba zárt, lejárt szavatosságú szellemnek, az a most még csak délibábként lebegő jövőbeli énképünket repítené elérhető közelségbe.          
  Nagy biztonságot adna végre nem csak elképzelni valamit, hanem nyugtalanságunkat enyhítendőn az érzékeink vizsgálatának is kitenni. S ha nem csupán érzéki csalódás a vágyaink tárgya – netalántán még értelem is rejlik benne; az maga volna a csoda.
Mindent kielégítő.
Továbbra is keresem a szentháromságot.
A Teljesség, a Céltudatosság és a Boldogság nevében.
Ámen.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

emlék-párologtató

Elpárolgó füstös memória A fejek fölül hol a glória?  Négy fal közé zárva gomolygó Ködben várakoznak a toporgók Szabadság érzéssel választottak börtönt Táblázott kiút? Innen nincs exit rögtön Lassú világban fanyar ízű az elmúló idő  Szahara szájú szeretők - igazából kik ők? Csinos arcok, formás testek: a fiatalság bonyolult és merengő Lázadás és káosz: szemfehérjék izzó mosolyában senyvedő  Hazug oxigén - fénytelen torkokból fújt mesék illannak el  Egyszerű bájukkal a lét elviselhetetlenségét tompítják el Átlátszatlan, bemattult poharak szélére száradt érzést sikálók Tükör mélyére mászó, magukra visszanézők: hamisból kiszállók Elharapott ínyrózsaszín ígéretek: remény illatú fogadalmak Múló zsibbadás után fül-zúgnak a megváltó forradalmak

csőlátás

zöld szemek alján feneketlen kút, nem áll víz ott túlcsorduló érzéseket kivezető örök-forrást sírok törékeny újságpapír - betűk, kontextus - átlátom az instant messzelátót nyirkos tenyérrel formázom fókuszban a szégyenlős táj, ősz-színekkel takarózik a horizontot kémlelem, miközben a kétely vakarózik vad és szelíd szikrákat szórnak az illékony képzetek szűk távcső keresztmetszetében szorítom a két kezed félek éles könnyeket szül a gondolat, ha torkomon akad döntök: hallhatóvá gyúrom még ha viszonzatlan is marad elárulom félszegen: kettőnket látom egy poszterszerű helyen vakít a szerelem, melengető fények kápráznak a szemüvegen

aki éjjel..

a műanyag pohár el dobható, nem kérdé s használttá a tiszta is könnyen rontható felszínes helyről inni  üdítő érzés vibráló városi lelket összeroppantó sok hiábavaló pohártöltögetés után valódit keresel és ez igazi áldás remegő kézzel festettet kutatsz bután  felhajtod a korai piacot: Ő vár rád   marasztalni akarónak igazi melós szépség idő míg száj és perem egymásra talál   porcelán csészében kortyolható mélység sűrűjében teafű, abból oldódik a halál  Hitka Viktória - Porcelán csésze